Sofia Open 2020: Интелектуалецът, който в един друг живот щеше да е баскетболист


Sofia Open 2020: Интелектуалецът, който в един друг живот щеше да е баскетболист
Снимка: Getty Images/Gulliver

1047 0

Само 8 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец" от 7 до 14 ноември.

Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката "Звездите на Sofia Open 2020". Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

Карен Хачанов е роден на 21 май 1996 г. в Москва. Той започва да играе тенис още на 3 години в детската градина. Решение за това взема баща му Абгар – арменец, чийто живот преминава между волейбола и медицината. Майката на Карен – Наталия, също е изучавала медицина.

Карен израства с изявите на Марат Сафин и Евгени Кафелников, а освен тях, за свой любим играч посочва Хуан Мартин дел Потро. Въпреки силната приемственост, характерна за семействата на медици, Карен твърдо се захваща с тениса и на 15 години решава, че ще бъде професионалист.

Тогава той се мести в Сплит (Хърватия), за да тренира при бившия наставник на Горан Иванишевич – Ведран Мартич. По-късно развитието му продължава в Барселона, откъдето владее перфектен испански. За своя любима настилка руснакът посочва клей и хард на закрито. Най-силното му оръжие е сервисът.

Ако не бил избрал тенисът, Хачанов е убеден, че е щял да бъде баскетболист или спортен агент. Любовта към баскетбола се изразява в силна подкрепа на Маями Хийт, а Леброн Джеймс, Конър Макгрегър и Кристиано Роналдо са топ спортистите на света, според Карен. Именно изявите на португалеца с екипа на Реал (Мадрид) тласкат тенисиста към това да стане фен на Кралския клуб.

На въпрос кой актьор искате да изиграе вас, Хачанов посочва Лиам Хемсуърт от „Игрите на глада“. Според тенисиста двамата имат сериозна визуална прилика.

В свободното си време Карен залага на хип-хоп музика, четене на класически романи и игра на шах. Споделя, че именно тези интелектуални занимания са му помогнали и в развитието като спортист. Женен е за Вероника, имат син на име Давид, който е на годинка.

Междувременно стана ясно, че шампион от Големия шлем също ще участва на турнира в София (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички