Григор Димитров най-вероятно няма да играе на Sofia Open 2020


Григор Димитров най-вероятно няма да играе на Sofia Open 2020
Снимка: Guliver/GettyImages

3949 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров най-вероятно няма да участва на тазгодишното издание Sofia Open. Причината, е че българинът е заявил участие за Мастърс турнира в Париж, който стартира на 2 ноември - пет дни преди началото на турнира в София.

Преди дни станаха ясни звездните имена, които ще участват на Sofia Open. Сред тях обаче не фигурираше това на Григор Димитров. Организаторите на надпреварата обаче увериха, че държат постоянна връзка с щаба на Григор и са му запазили "уайлд кард" в случай, че реши да участва.

Единствената възможност Григор да се включи в надпреварата в "Арена Армеец" изглежда, че е при лошо развитие на участието му на турнира в Париж и ранно отпадане. Ако българинът отпадне на старта на турнира, е възможно да се възползва от осигурения му "уайлд кард" и да играе в София.

През миналата година Григор игра много силно в Париж, като достигна полуфинал, където загуби от Новак Джокович. През тази година заявки за участие са подали първите трима в световната ранглиста - Джокович, Рафаел Надал и Доминик Тийм.

Междувременно британската звезда Анди Мъри заяви, че с удоволствие би играл на турнира в София, но трябва да получи покана от организаторите (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички