След отпадането на Надал: Битката за номер 1 в света на тениса се заплита!


След отпадането на Надал: Битката за номер 1 в света на тениса се заплита!
Снимка: Getty Images

1676 0

Все по-интересно става кой тенисист ще бъде номер 1 в света след края на Откритото първенство на САЩ. Към момента единственото сигурно е, че досегашния лидер и миналогодишен шампион от надпреварата Даниил Медведев ще бъда свален от върха след загубата си от намиращия се в страхотна форма Ник Кирьос в осминафиналите.

Надал запазва шансове да оглави световната ранглиста

Вчера с турнира се раздели и рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал, но въпреки това той остава с много добри шансове да оглави ранглистата за девети път в кариерата си.

В обновяваната на живо ранглиста испанецът е лидер с 5810 точки, докато активът на достигналите четвъртфиналите в Ню Йорк Карлос Алкарас и Каспер Рууд е съответно 5100 и 5010. Надал ще бъде сигурен за първото място, ако Алкарас и Рууд отпаднат преди финала на последния за годината турнир от Големия шлем.

Карлос Алкарас може да стане най-младият №1 в историята

Ако само един от двамата достигна мача за титлата на Ю Ес Оупън, то именно той ще е и новият номер 1 в света. Ако пък Алкарас и Рууд, които са в две различни половини на схемата, се срещнат във финала, то победителят ще оглави ранглистата.

Любопитното е, че 19-годишният Алкарас има шанс да стане най-младият водач в класацията в историята на тениса, подобрявайки рекорда на австралиеца Лейтън Хюит, който го стори на 20 години и 9 месеца. В четвъртфиналите Алкарас ще спори с италианеца Яник Синер, докато за Рууд също предстои битка с италианец - Матео Беретини.

Още новини за тенис четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички