След много борба и доста драма Цвети Пиронкова напусна "Ролан Гарос" на четвъртфинал


След много борба и доста драма Цвети Пиронкова напусна "Ролан Гарос" на четвъртфинал

1774 0

6:4, 7:6 (6) - това е резултатът, който се оказа фатален за първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова. Пиронкова загуби от австралийката Саманта Стоусър, но пък успя да се класира за Олимпиадата в Рио.

Предвид сгъстената програма заради дъжда очакванията бяха, че Цвети може да изпита физически затруднения срещу фитнес чудовището Стоусър. Освен това австралийката има доста мъжки стил на игра на клей - с много топспин във форхенда, както и с много кик в сервиса. Точно тези оръжия доведоха до крайно неприятен за всички български фенове обрат в първия сет - Цвети поведе с 4:2 гейма, като в този отрязък имаше три пробива, два от които в сметката на Пиронкова. За съжаление обаче тя просто не можеше да се облегне на началния си удар - чак в средата на втория сет процентът и на първи сервис стана по-висок от 50 на сто, и леко закъсняваше за ударите си, а Стоусър направи поредица от пет поредни гейма, с които взе първия сет с 6:4 и поведе с 1:0 във втората част.

Подобно на първия сет и във втория Пиронкова проби първа - за 2:1 гейма, но много бързо Стоусър изравни резултата за 3:3. Българката можеше отново да поведе с пробив при 4:4, но бекхендът даде дефект при точка за пробив, след това топспинът от форхенд на Стоусър обезвреди още една точка за пробив в полза на Цвети и австралийката се измъкна.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, където Цвети тръгна по-добре с три минибрейка за пет точки - 4:1 за Пиронкова! Българката поведе и с 5:1, но Стоусър не се предаде и намали до 4:5, но последва брутален пропуск от форхенд и Пиронкова вече имаше два сетбола! За съжаление при първия бекхендът по правата на българката спря в мрежата, а при втория Пиронкова се пропука от форхенд и резултатът стана 6:6. Това се оказа точката на обрата - следващите две разигравания отидоха на сметката на Стоусър, която се превърна в стена и си осигури мач с Гарбине Мугуруса, първата ракета на Испания при жените на полуфинал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички