Мъри и Вавринка оформиха първия полуфинал в Париж


Мъри и Вавринка оформиха първия полуфинал в Париж

790 0

Поставените под номер 2 и 3 в схемата Анди Мъри и Стан Вавринка ще се изправят един срещу друг в единия полуфинал на Ролан Гарос, след като днес спечелиха своите мачове от 1/4-финалите.

Шампионът от миналата година Вавринка нямаше проблем да спре сензационния поход на номер 55 в световната ранглиста Алберт Рамос и записа чиста победа - 6-2, 6-2, 7-6(7). По този начин швейцарецът се доближи само на две победи от защита на титлата си, но ще има много трудно препятствие на полуфиналите - Анди Мъри.

Британецът записа поредния си обрат на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция, след като се наложи с 5-7, 7-6(3), 6-0, 6-2 над местния фаворит Ришар Гаске. Олимпийският шампион дръпна бързо в първата част с 5-2, но съперникът му взе пет поредни гейма, за да поведе в резултата. Вторият сет бе равностоен и влезе в тайбрек, където Мъри показа по-здрави нерви, за да излезе победител. След това съпротивителните сили на Гаске свършиха и французинът взе два гейма до края на двубоя.

По този начин Вавринка и Мъри ще определят финалиста в долната част на схемата, докато утре ще се изиграят 1/4-финалите в горната част. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички