След фамозен обрат Рибакина подчини Жабер и триумфира на Уимбълдън (ВИДЕО)


След фамозен обрат Рибакина подчини Жабер и триумфира на Уимбълдън (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1271 0

Казахстанката Елена Рибакина спечели титлата от Уимбълдън, след като победи световната номер 2 и фаворитка за трофея Онс Жабер от Тунис с 3-6, 6-2, 6-2 във финала на турнира.

Жабер, която се целеше да стане първата африканка с титла от Големия шлем, както при жените, така и при мъжете, започна много уверено и проби два пъти съперничката си в първия сет, без да даде на Рибакина нито една възможност за пробив.

23-годишната Рибакина отговори подобаващо и проби на старта на втората част, след което започна да доминира със силния си сервис и агресивните удари от дъното на корта. Жабер нямаше отговор за мощната и прецизна игра на Рибакина, като изпусна общо седем шанса за пробив във втория и трети сет, в който тунизийката взе едва четири гейма.

В крайна сметка Рибакина затвори мача след час и 47 минути игра, за да стане първата казахстанка с титла от Големия шлем. С успеха Рибакина си осигури 2 милиона паунда от наградния фонд, докато Жабер ще си тръгне с чек за 1 милион, но двете няма да получат точки за световната ранглиста заради решението на ATP и WTA.

"Не очаквах, че ще достигна втората седмица тук на Уимбълдън, нямам думи да опиша колко съм щастлива. Нямаше да съм тук без моя екип, искам да им благодаря", обяви новата шампионка на Уимбълдън.

"Бях много нервна преди и по време на мача, никога не съм изпитвала нещо такова. Големи благодарности на публиката за подкрепата. Искам да поздравя Онс за страхотния мач и всичко, което тя постигна. Ти имаш невероятна игра, не мисля, че има друга тенисистка като теб в Тура. Днес тичах толкова много, че нямам нужда от повече фитнес. Благодаря на кралската ложа, за мен бе чест да играя пред вас. Атмосферата бе невероятна", каза Рибакина на церемонията по награждаване.

"Поздравявам Елена, тя игра невероятно, тя и екипът ѝ заслужават това. Нямаше как да стигна дотук без моя екип, благодаря им за подкрепата и че вярват в мен", сподели Жабер. "Обичам този турнир, много съм тъжна, но в тениса може да има само един победител. Опитвам се да вдъхновя бъдещите поколения в моята родина. Благодаря на прекрасната публика за подкрепата в последните две седмици", допълни тунизийката.

Още новини за тенис четете в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички