Французойка сложи край на чудната серия на Ига Швьонтек


Французойка сложи край на чудната серия на Ига Швьонтек
Снимка: Getty Images

522 0

Невероятната серия на Ига Швьонтек от 37 поредни победи приключи. Световната №1 загуби с 4-6, 2-6 от Ализе Корне в трети кръг на Уимбълдън.

32-годишната французойка демонстрира невероятна игра от първата до последната точка в срещата и, възползвайки се от неубедителните изяви на полякинята, ѝ поднесе най-голямата сензация в "Ол Ингланд Клъб" до момента.

Корне стигна до ранен аванс от два пробива за 3-0 в първия сет. Полякинята постепенно съумя да стабилизира представянето си и върна единия брейк, но това далеч не се оказа достатъчно, за да спре устрема на безупречната от всяка точка на корта Корне. 

Вторият сет започна позитивно за фаворитката, която изглеждаше, че е успяла да се отърси от проблемите в предходната част и осъществи пробив още в първото подаване на своята съперничка - 2-0. Топ поставената дори имаше аванс от 40:15 в ответния си сервис гейм, но точно когато изглеждаше, че вече започва да намира ритъма си, допусна няколко непредизвикани грешки, които ѝ костваха моментален рибрейк. 

Това бе и повратният момент на сета. Корне на свой ред се сдоби с преднина от пробив - 4:2. Швьонтек така и не успя да намери начин да излезе от затрудненото положение.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Висша лига

"Отвличания, грабежи и корупция: Откъде са парите на Роман Абрамович - разследване"

Руският олигарх Роман Абрамович продължава да бъде едно от най-обсъжданите имена във Великобритания. Собственикът...

Реклама
Най-четени новини

виж всички