Жалко! Андреев се сбогува драматично с мечтата за "Ролан Гарос" след дълга битка


Жалко! Андреев се сбогува драматично с мечтата за "Ролан Гарос" след дълга битка
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1123 0

Един от най-перспективните тенисисти на България - Адриан Андреев, се сбогува с мечтата да вземе участие в тазгодишната основна схема на Ролан Гарос!

Новината се официализира след битката между родната тенис звезда и аржентинеца Дженаро Алберто Оливиери, който под 227-о място в световната класация, се наложи с 2-1 сета (6:1, 5:7, 6:4) след 2 часа и 34 минути.

Това бе трети двубой по време на квалификациите до този момент, като в изминалите дни българинът не даде сет на Маестрели и Фикович за чисти победи. 

Българинът не успя

Днес обаче той не успя да се справи с втория пореден аржентинец, като това бе първа среща между двамата, а букмейкърите даваха известно предимство на Андреев в петък.

В спора за място в основната схема най-оспорвано бе по време на втория и третия сет, след като първият бе лесно даден от родната надежда за 37 минути.

Именно последният сет бе достатъчно драматичен, за да удовлетвори неутралните фенове, след като Андреев проби за 3:1, но още в следващите подавания Оливиери върна пробива, а в последното подаване от страна на българина - аржентинецът отново се наложи и не "изпусна питомното".

Следете НА ЖИВО Григор Димитров - Тейлър Фриц!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички