Адриан Андреев е само на една победа от основната схема на "Ролан Гарос"


Адриан Андреев е само на една победа от основната схема на "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images

1851 0

Българският тенисист Адриан Адреев е само на една победа от класиране за основната схема на Откритото първенство на Франция по тенис. В среща от втория кръг на квалификации той надигра с 6:2, 7:5 аржентинеца Хуан Пабло Фикович за час и 45 минути игра.

В последния трети кръг от квалификациите Адриан Андреев ще играе с друг аржентинец. Това е номер 227 в света Дженаро Оливери, който спечели също с 6:2, 7:5 срещу белгиеца Михаел Геертс. До момента нито Андреев, нито Оливери имат загубен сет в квалификациите на "Ролан Гарос". Двамата нямат и мачове помежду си.

22-годишният Андреев, който за пръв път играе на турнира в Париж, спечели първия сет на мача без големи затруднения. Той направи пробив още в първия гейм на мача, а с още един такъв в петия гейм павира пътя си към спечелването на първата част. По-равностоен бе вторият сет на мача. В него Фикович имаше инициативата, но Андреев показа отлична концентрация в най-важните моменти. Българинът спаси 11 възможности за пробив и не позволи на аржентинеца да реализира нито един такъв. В 11-ия гейм дойде единствения пробив, който бе достатъчен. По-рано днес пък Григор победи безпроблемно в първия си мач в Женева.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички