Сьодерлинг: Не Надал, а Джокович е фаворитът на Ролан Гарос


Сьодерлинг: Не Надал, а Джокович е фаворитът на Ролан Гарос
Снимка: Gulliver/Getty Images

1593 0

Единственият тенисит, побеждавал Рафаел Надал на клея на Ролан Гарос, Робин Сьодерлинг, заяви, че се надява испанецът да бъде победен и да не спечели трофея. Според него, това е възможно, като определи Новак Джокович за големия фаворит тази година.

"За първи път Надал не е големият фаворит на Откритото първенство на Франция. Този път Новак Джокович е фаворитът. Със сигиурност е много трудно или почти невъзможно да биеш Надал в Париж, тъй като мачовете са три от пет сета и то на клей. През тази година обаче няма да се изненадам, ако някой го отстрани", заяви Сьодерлинг пред "The Telegraph".

"Да спечелиш турнира девет от общо десет участия и да имаш само едно поражение - това говори повече за Надал, отколкото за мен. Рекорд като този може би се случва верднъж на 100 години. Хубаво е да съм единственият, който го е побеждавал в Париж. Неприятното е, че хората ме питат единствено за този мач. Самият аз пък се гордея с много други неща, които съм постигнал в кариерата си.", добави още шведът.

Той победи Рафаел Надал през 2009 г., а след това Роджър Федерер триумфира с титлата. В кариерата си Сьодерлинг е стигал №4 в световната ранглиста, като има и два финала на турнири от Големия шлем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички