Швьонтек се справи със Сабаленка, Жабер прегази Гарсия - женският финал на US Open се оформи! (ВИДЕО)


Швьонтек се справи със Сабаленка, Жабер прегази Гарсия - женският финал на US Open се оформи! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2967 0

Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек и световната №5 Онс Жабер се класираха за големия финал на US Open, побеждавайки Арина Сабаленка (№6) и Каролин Гарсия (№17) на 1/2-финалите в Ню Йорк!

Полякинята Швьонтек се справи със Сабаленка (Беларус) в три сета - 3:6, 6:1, 6:4, а мачът продължи 2 часа и 13 минути. Ига се отчете със 73% вкаран първи сервис и спечелени 65% от точките, разиграни на него. Беларускинята регистрира 54 и 67 процента при тези показатели. Швьонтек спаси 5 от общо 10 точки за пробив, а Сабаленка се отчете с 3/10.

В другия полуфинал, Жабер надделя с 2:0 сета - 6:1, 6:3, за 1 час и 7 минути! Французойката Гарсия вкара 72% от първия си сервис, но спечели едва 48% от точките, които бяха разиграни на него. Тунизийката се представи много слабо на първи начален удар - 43%, но за сметка на това спечели 83% от разиграванията на него и не даде нито една точка за пробив на съперничката си.

*Финалът на US Open между Ига Швьонтек и Онс Жабер е насрочен за 10 септември от 23:00 часа българско време! До момента двете са се срещали 4 пъти, а резултатът е равен - и двете имат по 2 победи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички