"Щастлив губещ" отстрани Саша Зверев и чака Григор Димитров


"Щастлив губещ" отстрани Саша Зверев и чака Григор Димитров
Снимка: Getty Images/Gulliver

1940 0

Вторият поставен в схемата Александър Зверев отпадна още на старта на турнира от сериите АТР 500 в Барселона, след като загуби от чилиеца Николас Жари с 6-3, 5-7, 6-7(5) в мач от втория кръг на надпреварата.

Жари влезе в основната схема като щастлив губещ и се възползва отлично от шанса си, като в първия кръг отстрани представителя на домакините Марсел Гранойерс, а днес се справи и с един от фаворитите за титлата. Мачът започна много добре за Зверев, който бе много стабилен на собствен сервис в първия сет и не даде нито една възможност за пробив на съперника си, а от своя страна постигна един пробив, за да дръпне в резултата.

Във втората част ролите се размениха и Жари бе почти безгрешен при своите подавания, като загуби само 8 от 33 точки, а Зверев се пропука в края и мачът влезе в решаващ трети сет. В него двамата тенисисти си размениха по три пробива, преди да се стигне до тайбрек, в който 23-годишният чилиец се наложи със 7-5, за да затвори мача след два часа и 33 минути игра.

По този начин Жари се класира за третия кръг на надпреварата, където ще срещне българина Григор Димитров или местния любимец Фернандо Вердаско. За третия кръг в Барселона се класираха още четвъртият поставен Кей Нишикори и испанеца Хауме Мунар, които записаха победи над двама американци - съответно Тайлър Фриц и Франсис Тиафо.

Вижте колко точки има да защитава Григор на клей в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички