Ето колко точки има да защитава Григор Димитров в сезона на клей


Ето колко точки има да защитава Григор Димитров в сезона на клей
Снимка: Getty Images/Guliver

5181 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров попадна в топ 10 на играчите, които имат най-много точки за защита в сезона на клей до "Ролан Гарос". Българинът е на десета позиция в тази класация, където лидер е Кралят на клея Рафаел Надал. Испанецът има да защитава 4680 точки, а Димитров - 560.

Още по-любопитното в този случай е, че хасковлията е натрупал близо половината от сегашния си точков актив именно на тази настилка. Става дума за 43,1% от общо 1300. Това е доста изненадващо, предвид факта, че родната звезда не се представя убедително на клей по принцип.

Димитров спечели най-много точки през 2018 г. на клей на "домашния" турнир в Монте Карло. Той стигна до полуфиналите и завоюва 360 точки. В Барселона Григор спечели още 90 точки с достигането си до четвъртфинал. В Мадрид и Рим той взе по 10 точки с достигането си до втори кръг, а на Ролан Гарос игра до трети кръг, което му донесе още 90 точки.

Френската версия на "Евроспорт" пише следното: "Присъствието на Димитров в този топ 10 беше изненадващо, тъй като той постепенно изчезна от обращение през 2018 г. Но българинът започна добре пролетта си на клей с полуфинал в Монте Карло, преди постепенно да изчезне. Ако бъде пощаден от контузии, сезонът на клей може да бъде възможност да се видят първите ефекти от сътрудничеството му с Андре Агаси".

Сезонът на клей започва днес със старта на турнирите в Маракеш и Хюстън. Вижте с какъв екип ще играе на клей първата ракета на България в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички