Григор Димитров загуби 15 позиции и изпадна от Топ 40


Григор Димитров загуби 15 позиции и изпадна от Топ 40
Снимка: Getty Images/Guliver

1842 0

Григор Димитров се срина с 15 позиции в световната ранглиста и е 43-и в днешното издание на класацията. Първата ракета на България миналата седмица загуби от Рафаел Надал в 1/8-финалите в Монте Карло и не успя да защити точките си от достигането си до полуфиналите миналата година.

В Топ 5 промени не настъпват и Новак Джокович остава лидер, следван от Рафаел Надал, Александър Зверев, Роджър Федерер и Доминик Тийм. Кевин Андерсън измества Кей Нишикори от шестото място и това е единствената рокада в Топ 10.

Сърбинът Душан Лайович, който изненадващо стигна до финала в Монте Карло, бележи прогрес с 24 позиции и е 24-и, а шампионът Фабио Фонини скача с 6 места до 12-о.

При жените не настъпва нито една промяна в челната десетка и Наоми Осака остава начело, а зад нея се нареждат Симона Халеп, Петра Квитова, Каролина Плишкова, Анжелик Кербер, Елина Свитолина, Кики Бертенс, Слоун Стивънс, Ашли Барти и Арина Сабаленка. Първата ракета на България при дамите Виктория Томова губи една позиция и е 151-а. Вижте колко точки има да защитава Григор на клей в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички