Шиникова продължава напред в квалификациите на Austrlian Open


Шиникова продължава напред в квалификациите на Austrlian Open

1137 0

Изабелла Шиникова записа победа на старта на квалификациите на Откритото първенство на Австралия. Софиянката се разправи със 7:5, 6:2 над втората поставена в пресявките Оушън Доден.

Срещата продължи едва час и 19 минути, а Шиникова се отчете с 8 аса на сметката си. Родната тенисистка бе много по-ефективна на сервис, като направи повече асове (8-3) и по-малко двойни грешки (4-9) от своята опонентка. Най-сериозно превъзходство Шиникова демонстрира по отношение на реализираните точки за пробив. Третата ни ракета успя да оползотвори 71% от своите шансове (5 от 7), докато в същото време позволи на Доден да реализира само два от 16-те си опита (13%).

Във втория квалификационен кръг Шиникова ще играе с Дзиа-Дзинг Лу. Припомняме, че за място в основната схема на турнира в Мелбърн са необходими три победи в квалификациите. По-късно днес на корта в Дубай излизат Цветана Пиронкова и Елица Костова, а утре е първият мач на Виктория Томова.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички