Роджър Федерер няма да играе на Australian Open за първи път през XXI век


Роджър Федерер няма да играе на Australian Open за първи път през XXI век
Снимка: Getty Images/Gulliver

1253 0

Дългоочакваното завръщане на Роджър Федерер на корта няма да бъде на Australian Open. Швейцарецът е взел решение да продължи възстановяването си и ще бъде отново на корта за официални мачове едва след австралийските турнири.

Федерер за първи път от 1999 г. ще пропусне надпреварата в Мелбърн. За 21 години в Австралия той завоюва шест титли (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018). Този сезон Федерер претърпя две операции на коляното и не успя да набере форма за първия за сезона турнир от шлема. Състезанието ще започне на 8 февруари.

"Роджър реши да не играе на Australian Open 2021. Той направи сериозен прогрес в последните няколко месеца със своето коляно и физическо състояние. Но след консултация със своя екип, той прецени, че най-доброто решение за него в дългосрочен план е да се завърне към състезателния тенис след Australian Open.

Идващата седмица ще започна дискусии за турнири, които започват в края на февруари и тогава ще започнем да изготвяме график за остатъка от годината", заяви неговият агент Тони Годиск. А каква е една от големите цели пред Федерер за 2021 година - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички