Шарапова за малко да стегне куфарите, но спаси два мачбола и оцеля


Шарапова за малко да стегне куфарите, но спаси два мачбола и оцеля
Снимка: Getty Images/Guliver

1227 0

Два спасени мачбола, много драма и много нерви – в това се превърна мачът от втория кръг на Australian Open на една от фаворитките за крайна победа Мария Шарапова. Приятелката на Григор Димитров трябваше да мине през истинска тенис Голгота срещу сънародничката си Александра Панова, която сервираше за победата в третия сет, но не удържа – 6:1, 4:6, 7:5.

В началото нищо не предвещаваше такъв развой, след като първият сет премина експресно за Шарапова и тя го взе много убедително, без никакви проблеми, с 6:1. Втората част обаче подсказа, че изненада може да има – 6:4 за Панова, която игра квалификации, за да влезе в основната схема на турнира и в тази част проби на два пъти Шарапова, повеждайки с 5:2, като фаворитката в мача и турнира успя да върне само единия пробив и загуби сета. По-младата рускиня показа много добра игра на сервис, а като цяло срещата не беше изпъстрена с много дълги разигравания, но пък за сметка на това печелившите удари не липсваха.

В решителния трети сет Шарапова изостана рано-рано с два пробива - 4:1, веднага върна единия, но изведнъж опасността да си тръгне стана огромна – 5:4 гейма и сервис на Панова за приключване на мача. Младата Александра стигна до два мачбола, но и при двата Шарапова показа здрави нерви, пое инициативата и в двата случая, като сама определи съдбата си, спасявайки се с типични за нея мощни удари и изравнявайки за 5:5. Това подейства съкрушително на Панова, която не спечели повече гейм и всъщност взе само две точки до края на мача.

"Щастлива съм, че продължавам напред, защото не играх най-добрия си тенис", призна Мария в блиц интервюто след края на мача. "Александра днес излезе на корта вдъхновена, удряше топката освободено, но аз някак оцелях. Не съм искала да съм на корта два часа и половина, но така се получи и важното е, че се справих."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички