Шарапова последва примера на Гришо и громи в първия кръг в Мелбърн


Шарапова последва примера на Гришо и громи в първия кръг в Мелбърн

1533 0

Световната номер 2 в женския тенис и фаворит за титлата на Australian Open Мария Шарапова започна по категоричен начин участието си в Мелбърн, след като за 85 минути се разправи с Петра Мартич.

Рускинята, която започна годината с титла в Бризбейн, имаше страхотен ден, като буквално разби своята съперничка от форхенд, реализирайки цели 16 уинъра с този удар.

В първия сет Шарапова успя да пробие и водеше с 3:5 срещу своята съперничка, но тогава Мартич успя да върне пробива. При 4:5 обаче Мария се възползва отлично от слабия втори сервис на съперничката си и с лекота успя да затвори частта с 6:4.

Последва истинска вихрушка от страна на Шарапова, която разпиля защитата на Мартич, като представителката на Хърватия записа едва 19% спечелени точки от втори сервис, с което допусна изоставане от 5:0. Тя все пак записа един гейм, но Шарапова завърши лесно от своето подаване за 6:1.

Маша записа 26 уинъра, 4 пробива и типичните за нея 26 непредизвикани грешки, но показа отлична форма на старта на надпреварата в Австралия.

Една от другите фаворитки за титлата - Южени Бушар, също се класира за втория кръг, след като канадката разби Ана Лена Фридсман с 6:2, 6:4 по-рано днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички