Шарапова срещу Макарова на полуфинал в Мелбърн


Шарапова срещу Макарова на полуфинал в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

1486 0

Долната половина на схемата в женския турнир на Australian Open е руско владение. Този факт беше подпечатан след днешните първи два четвъртфинала в Мелбърн.

След като в горната половина има три американки – Серина и Винъс Уилямс плюс Мадисън Кийс, която утре играе с Винъс, в долната част и Мария Шарпова, и Екатерина Макарова успяха да вземат победи и да стигнат до предпоследния мач в турнира.

Безспорно изненадата е представянето на Макарова, която прегази световната номер три Симона Халеп – 6:4, 6:0. Всичко в мача се разви светкавично бързо за Макарова, която поведе с 3:0 в първата част с два пробива. Халеп веднага върна единия, но само толкова. А вторият сет – за него дори не си заслужава да се пише.

Доста бързо и Мария Шарапова успя да се справи със своята задача. Тя взе четвърта победа в четири мача срещу канадката Южени Бушар – 6:3, 6:2. 30 непредизвикани грешки и нито една осъществена точка за пробив белязаха края на 20-годишната канадка в Мелбърн тази година. Шарапова от своя страна спечели 84% от точките си на първи сервис и реализира четири брейкбола от общо осем въможности, които се откриха пред нея.

Шарапова и година по-малката от нея Макарова са се срещали пет пъти, като Екатерина не само че няма победа, но и е спечелила само един сет срещу сънародничката си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички