Шарапова не срещна никакви затруднения и е на финал в Мелбърн


Шарапова не срещна никакви затруднения и е на финал в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

1561 0

Очаквано и без особени проблеми Мария Шарапова стигна до финал на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Тя го стори след убедителното 6:3, 6:2 над сънародничката си Екатерина Макарова. На финала Шарапова чака победителя от американския полуфинал - Серина Уилямс срещу Мадисън Кийс. 

Първият сет беше оспорван с много възможности за пробив и за двете тенисистки. Шарапова отрази два брейкбола още в първия гейм, преминал през пет дюса, след което взе подававето на Макарова и затвърди за 3:0. Последваха нови три шанса за пробив на сметката на Шарапова, но тя не успя да направи нито една и отговорът беше светкавичен - връщане на пробива за 3:4. Вече при това положение Шарапова имаше по-голям стимул и проби за 5:3, като затвори сета с гейм на нула.

Серията на Мария продължи и през втората част и след 20 минути игра тя вече водеше с 4:0 с два пробива. Шарапова не беше кой знае колко убедителна на сервис, но от основна линия прошка нямаше и печелившите удари валяха - два пъти повече от тези на Макарова. Екатерина имаше 15:40 при 1:4, за да върне поне един пробив, но нищо повече.

С достигането си до финала в Мелбърн световната номер две има шанс да оглави световната ранглиста. Това ще стане факт, ако Серина Уилямс загуби срещу Мадисън Кийс във втория полуфинал, а Маша вдигне трофея в събота.

В деветте си финала в Шлема до момента приятелката на Григор Димитров е спечелила пет и е загубила четири. Титлите ѝ дойдоха от Уимбълдън 2004, US Open 2006, Australian Open 2008 и Ролан Гарос на два пъти - 2012 и 2014. Мария има два загубени финала в Мелбърн - през 2007-а от Серина Уилямс и през 2013-а от Виктория Азаренка. Още само две активни състезателки могат да се похвалят с 10 или повече финала в турнири от Големия шлем - това са сестрите Уилямс, припомня Tenniskafe.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички