Американски полуфинал на Australian Open, но не и между сестрите Уилямс


Американски полуфинал на Australian Open, но не и между сестрите Уилямс
Снимка: Getty Images/Guliver

1307 0

Американски полуфинал на Australian Open при жените ще има, но той няма да е с марката "Уилямс". Серина успя да изпълни своята част от задачата сравнително лесно и премина без никакъв проблем през миналогодишната финалистка Доминика Цибулкова с 6:2, 6:2, но Винъс отстъпи с 1:2 сета на сензацията на турнира Мадисън Кийс - 3:6, 6:4, 4:6.

В първия сет резултатът сочеше 2:0 пробива за Кийс, която взе своето в седмия и деветия гейм, при това без да пропусне нито един шанс за пробив.

Винъс играеше първият си четвъртфинал в славното каре от 2010-та година насам и нямаше намерение да си тръгне без битка. В играта на Кийс отново си пролича контузията в лявото бедро, която я мъчи от миналия Уимбълдън насам и Уилямс проби за аванс от 4:1. Мадисън обаче успя да върне и двата брейка до 4:4, но в следващия гейм противничката ѝ направи рибрейк и изравни сетовете с ас за 6:4.

Винъс усети своя миг да натисне и въпреки че пропусна точка за пробив на старта на решителния сет, все пак взе следващото подаване на тежко придвижващата се по корта Кийс и поведе с 3:1. Въртележката на непредвидимия женски тенис обаче се завъртя - Мадисън отказа да преклони глава и изравни до 3:3, допусна нов пробив за 3:4 и отново върна баланса при 4:4. А нататък 19-годишната Кийс шокира Уилямс с пробив на нула за 6:4, с който подпечата първия си полуфинал в Големия шлем.

"Невероятно е да изживея този момент точно с победа над Винъс", призна Мадисън, цитирана от Tenniskafe. "Започнах да тренирам тенис, когато бях на 4 годинки, именно защото бях изключително впечатлена от екипа, с който играеше на Уимбълдън и исках да нося същия."

В другия мач Серина направи два пробива в първия и два пробива във втория сет, като позволи на Цибулкова да стигне до точки за пробив чак във втория сет, но ги неутрализира със сервис. Всъщност Серина направи цели 15 аса в този доста кратък мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички