Изцепките на Кирьос му носят глоба от 160 000 паунда


Изцепките на Кирьос му носят глоба от 160 000 паунда

1437 0

Ник Кирьос и Ришар Гаске бяха част от титаничен емоционален сблъсък в понеделник, който сложи край на участието на 20-годишния австралиец на "Уимбълдън". Гаске се наложи с 3:1 сета над Кирьос в осминафинална среща от турнира.

По време на двубоя Кирьос стана част от редица странни сцени. Най-ключовата се състоя в края на сбъсък, когатоа той сервира за оставане в мача. Изненадващо за всички 29-ият в световната ранглиста направи 2 поредни двойни грешки и така си спечели освиркванията и подигравките на недоволните фенове.

Заради тази своя необяснима проява Кирьос е обвинен за игра "под външен натиск", т.е, че е загубил мача нарочно.Той е изправен пред глоба от 160 000 паунда по правилата на Големия шлем "за максимални усилия" за победа.

"Рабира се, аз се опитах"- каза Кирьос на пресконференцията след мача.

"Имах много възходи и падения. Това беше труден път, особено когато той не пропускаше нито една топка. Вбесих се. Имах чувството, че не играя както трябва да играя. Много съм ядосан на себе си", добави още талантливият австралиец.

Кирьос загатна също, че Гаске е сервирал твърде добре, преди да се скара бурно с британски журналист.

Ник избухна с още скандални прояви. След края на мача той аплодира саркастично съдията, а по-рано - във втория сет, направи кратка пауза, за да прегърне едно от момчетата, които гонят топките.

Кирьос многократно и гневно отрече, че нарочно е загубил третия гейм на втория сет, казвайки : "Това беше ярост. Там е трудно".

Становището на Международната тенис асоциация е следното: "Всеки играч трябва да дава максимума от себе си, за да спечели, когато се състезава в турнир от Големия шлем."

Нарушаването на този раздел ще наложи на тенисиста глоба до 20 000 долара за всяко нарушение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички