Даниил Медведев се класира за 1/4-финалите на Australian Open


Даниил Медведев се класира за 1/4-финалите на Australian Open
Снимка: Getty Images

1382 0

Даниил Медведев се класира за 1/4-финалите на Australian Open, след като се наложи над Максим Креси в четири сета - в отделните части 6-2, 7-6 (4), 6-7 (4), 7-5, за около три часа и половина игра..

Вторият в света не остави шанс на американеца, като в първия сет направи два пробива и го взе без трудности с 6:2. След това обаче Креси показа класа и при 6:5 имаше сетбол в своя полза. Руснакът обаче го спаси и вкара мача в тайбрек. Там Медведев успя да надделее.

По подобен начин се разви и третият сет, като частта отново беше решена от тайбрек, този път спечелен от Максим Креси. В четвъртия сет играта беше равностойна, но руснакът направи решителен пробив, за да се класира напред.

В спор за полуфиналите Медведев ще играе с Феликс Оже-Алиасим, който спечели срещу Марин Чилич с 2-6, 7-6 (7), 6-2, 7-6 (4 ). В напрегнат мач с два тайбрека 21-годишният канадец надделя и се класира за първи път на 1/4-финал в Австралия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички