Шампионски тайбрек реши победителилите на двойки на Sofia Open


Шампионски тайбрек реши победителилите на двойки на Sofia Open
Снимка: БФТенис

537 0

Еквадорецът Гонсало Ескобар казахстанецът Александър Недовесов триумфираха с титлата на двойки на турнира по тенис  Sofia Open 2023. На финала те победиха с 6:3, 3:6, 13-11 третите поставени Джулиан Кеш (Великобритания) и Никола Мектич (Хърватия) и Никола Меткич (Хърватия), олимпийски шампион на двойки от Токио 2020 и бивш номер 1 в света при дуетите.

В шампионския тайбрек Ескобар и Недовесов спасиха два мачбола, като на свой ред реализираха втората точка за приключване на срещата, която се откри пред тях. Преди това двата изиграни сета бяха решени от по един пробив.

За Ескобар и Недовесов това е втора титла за годината, след като през юли триумфираха на клей в Бостад (Швеция). Титлата е общо пета при дуетите за Ескобар и втора за Недовесов. По пътя към титлата те отстраниха българския тандем Янаки Милев / Пьотр Нестеров на четвъртфиналите.

Хърватинът Мектич пък пропусна възможността да вземе втора титла при дуетите на Sofia Open, след като през 2019 г. спечели трофея в тандем с Юрген Мелцер (Австрия).

Колумбиецът и казахстанецът поведоха с 3:0 гейма по пътя си към успеха в първия сет, но във втората част допуснаха ранен пробив и изоставане от 1:4, което се оказа решаващо а изравняването на резултата. В оспорвания шампионски тайбрек Кеш и Мектич бяха на точка от победа при 10:9 и при 11:10, но не успяха. Титлата е общо пета при дуетите за Ескобар и втора за Недовесов.

Наградите на победителите връчиха Стефан Цветков, президент на Българска федерация по тенис, Орлин Станойчев, турнирен директор на Sofia Open 2023, Веселина Донева, главен съдия на Sofia Open 2023 и Ханс-Юрген Охс, супервайзър на турнира от ATP.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Подигравка с Григор Димитров: 27 тенисисти с по-голям шанс за Australian Open - дори и №82 в света

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички