Муратоглу намекна за близко отказване на Серина Уилямс от тениса


Муратоглу намекна за близко отказване на Серина Уилямс от тениса
Снимка: Getty Images/Guliver

1471 0

Треньорът на Серина Уилямс Патрик Муратоглу намекна, че звездната тенисистка може да завърши кариерата си в близко бъдеще. Наскоро 39-годишната тенисистка обяви, че пропуска Откритото първенство на САЩ заради травма в бедрото, получена на "Уимбълдън".

"Не знам, засега не сме говорили за това. Обсъждахме само US Open, това бе последната цел през този сезон. Серина трябва първо да осмисли последната новина, а след това ще седнем и ще поговорим. Днес изобщо не съм сигурен в нищо", заяви известният треньор в интервю за Tennis Majors.

"Никой не би могъл да си представи, че Серина и Федерер ще играят тенис на 40 години. Тенисът се променя, шампионите не завършват кариерата си на 35 години и играят повече, благодарение най-вече на своя безпрецедентен професионализъм.

Въпреки това тенисът си остава надпревара с времето. Освен това тенисът е много взискателен вид спорт. Натрупват се все повече травми, иска се повече време, за да се върнеш във форма. Това намалява времето за участие в турнири и затруднява ситуацията", каза още Муратоглу. А кои трофеи от скъпоценната си колекция е загубила Серина вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички