Пиронкова единствена остана да побеждава за България на "Ролан Гарос"


Пиронкова единствена остана да побеждава за България на "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images/Guliver

1266 0

6:3, 7:6(2) – това е цифровото изражение на единствената българска надежда за по-добро представяне на „Ролан Гарос”. Първата ни ракета Цветана Пиронкова успя да се справи с Дениса Алертова в два сета и в следващия кръг излиза срещу победителката от мача Хедър Уотсън – Слоун Стивънс.

Първият сет приличаше повече на мач между мъже и се реши от само един пробив. Пиронкова започна на сервис линията, като още в първия си гейм записа два аса. Цвети можеше да се вкара в сериозни неприятности във втория си сервис гейм, но след като допусна изравняване при аванс от 40:0, противничката ѝ опита твърде хазартна къса топка и това реши изхода на гейма.

Постепенно Пиронкова наложи превъзходство, имаше шанс за пробив в четвъртия гейм, но в крайна сметка успя да вземе сервиса на Алертова в шестия гейм след като си осигури аванс от 40:0. До края на сета българката беше недосегаема на сервис, а можеше дори да пробие за 6:2, но сбърка два пъти поред на ретур.

За съжаление вторият сет започна лошо за Цвети – пробив в полза на Алертова още за 0:2, след твърде прибързан бекхенд по правата на нашето момиче. Пиронкова бързо върна пробива, още в следващия гейм, като се възползва от втората си възможност, натискайки с по-силния си удар – бекхенда, по правата. Лошото обаче беше, че Алертова пак проби, като Пиронкова влезе в по-слаба серия на начален удар. За щастие българката успя да върне и втория пробив, за 4:3, след като форхендът на Алертова не издържа.

Пиронкова имаше шанс за решителен удар при 4:4, когато си извоюва шанс за пробив, но Алертова го парира с майсторска къса топка и удържа подаването си. Точно същото се получи и при 5:5 – пак с къса топка Алертова се спаси от пробив.

Стигна се до тайбрек, където Алертова отново започна с успешна къса топка, но след това Пиронкова успя да направи два минибрейка, показвайки по-голяма класа от основна линия. Това се оказа решаващо и Цвети затвори мача, давайки само две точки на противничката си в тайбрека.

По-рано днес в женската схема дойде поредната изненада – отпадането на Каролине Вожняцки. Тя загуби от чаровната германка Юлия Гьоргес в два сета. Много труден мач имаше и Серина Уилямс,  която се наложи да обръща от сет пасив германката Ана-Лена Фрийдсам. Следващият противник на Уилямс е бившата номер едно в света Виктория Азаренка – безспорно дербито на трети кръг при жените.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички