Сензацията е факт! Контузия и мотивиран американец изхвърлиха Надал от Аustralian Open


Сензацията е факт! Контузия и мотивиран американец изхвърлиха Надал от Аustralian Open
Снимка: Getty Images

1890 0

Сензацията в тазгодишното издание на тенис турнира Australian Open е факт. Миналогодишният шампион - Рафаел Надал, бе победен във втория рунд от надпреварата от американеца Макензи Макдоналд с 3:0 (6:4, 6:4, 7:5).

Действително Макдоналд показа отличен тенис, но във втория сет Надал получи травма, след коята изглеждаше, че той не може да се движи, но въпреки това испанецът показа воля и продължи до самия край.

Надал извика треньор, който започна да масажира лявата област на бедрото му, а след това той се отправи зад кулисите за прекъсване, където се смята, че е взел някаква форма на болкоуспокояващо.

Това бе най-ранното отпадане на Надал от AO от 2016 година насам. В публиката можеше да се види неговата съпруга, която не успя да скрие сълзите си. Лагера на испанеца също изглеждаше съкрушен от случилото се. Очакванията са, че Надал няма да се състезава следващите няколко седмици.

Припомняме, че преди година на Уимбълдън Надал получи травма срещу Тейлър Фриц, той обаче се върна и победи, но впоследствие се отказа от турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички