№8 в света: Страх ме е да се прибера у дома в Русия, не съм виждала баща си 2 години


№8 в света: Страх ме е да се прибера у дома в Русия, не съм виждала баща си 2 години
Снимка: Getty Images

1444 0

Намиращата се на осмо място в световната ранглиста на тениса при жените - Дария Касаткина, направи искрени признания за това как се чувства. Припомняме, че тя открито разкритикува това, което прави нейната страна Русия в Украйна, а освен това призна, че е хомосексуална.

Именно критиките към Русия и признанието ѝ за сексуалната ориентация правят така, че я е страх да се върне в страната си (дори се стигна до това, че политик в страната предложи наказанието ѝ).

Касаткина призна и че има приятели в Украйна и е чувала редица болезнени истории:

"Много е трудно. Вече почти една година живея в тези условия. Искам това да приключи възможно най-бързо, но за нещастие, не зависи от нас. Те са мои приятели и искам да им покажа любов и подкрепа, защото е много трудно. За тях е още по-трудно.

За повечето хора е важно да имат подкрепата на семейството или на приятелите. Трудно е, защото... приятелите ми, семейството ми, не можеха да пътуват - първо заради коронавируса, после заради войната. Трудно е това, че не мога да видя хората, които обичам, често. Всъщност почти изобщо не ги виждам.

Не съм виждала татко си от две години. Но това е положението. Животът е това, за съжаление. Трябва да съм благодарна, че ситуацията не е още по-лоша. Просто съм радостна, че са живи и здрави и че ги имам" - споделя тя за The Guardian.

Тя коментира и реакцията, след като е обявила, че е хомосексуална: "Беше супер, защото не срещнах негативизъм, особено от хората, които познавам. Темата е много чувствителна, така че бях готов за негативни реакции, но нямаше нищо подобно. Това ме кара да се чувствам много добре".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички