Сензацията е факт: Фаворитът Зверев отпадна от US Open


Сензацията е факт: Фаворитът Зверев отпадна от US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

1477 0

Поставеният под №4 и един от големите таланти в мъжкия тенис - Александър Зверев, приключи с участието си на Откритото първенство на Щатите. Сензацията стана факт, след като Борна Чорич от Хърватия спря устрема на един от основните претенденти за титлата, побеждавайки го с 3-6, 7-5, 7-6 (1), 7-6 (4) в мач от втория кръг на надпреварата.

Младият немски тенисист, който по-рано този месец вдигна пети трофей за сезона на Мастърса в Монреал, не успя да намери съпротива срещу демонстриращия перфектна игра и хладнокръвие в решаващите моменти Чорич и така рано-рано се прости с надеждите си за спечелването на титла от последния турнир от Големия шлем за тази година.

Хърватинът, който е №61 в света, ще се изправи срещу Кевин Андерсън от ЮАР в следващия етап, който се наложи над Ернест Гулбис (Латвия) с 6-3, 7-5, 6-4.

Руският квалификант Денис Шаповалов също хвърли бомба в Ню Йорк, след като отстрани първата ракета на Франция Жо-Вилфред Цонга след категоричното 6-4, 6-4, 7-6 (3).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички