Григор е сред тримата фаворити на "Sky Sports" в Ню Йорк, само трима са взимали Шлем от "големите пет"


Григор е сред тримата фаворити на "Sky Sports" в Ню Йорк, само трима са взимали Шлем от "големите пет"
Снимка: Getty Images/Guliver

1691 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров повиши увереността в неговите способности сред фенове и експерти, след като спечели Мастърса в Синсинати преди броени дни. Тези дни, преди началото на последния за сезона турнир от Голям шлем - Ю Ес Оупън, се множат специалистите и изданията, които предричат големи успехи, и дори титлата, на 26-годишния българин.

Сред тях е и авторитетният "Sky Sports". Според медията Димитров е сред тримата тенисисти, които могат да отмъкнат трофея на Ю Ес Оупън от големите фаворити Рафаел Надал и Роджър Федерер. Другите двама са Александър Зверев и Ник Кирьос.

"Sky Sports" пише, че Григор ще пътува до Ню Йорк изпълнен с увереност, подхранвана от завоюваната титла в Синсинати и от факта, че започва "да реализира своя несъмнен талант на голямата сцена". Изданието сочи още, че треньорът на българина Дани Валверду е донесъл фокус и спокойствие в играта на звездата и това е започнало да носи дивиденти.

"Sky Sports" припомня и интересния факт, че от 2005 година насам, т.е от 12 г., в 55-те големи турнира, които са се провели, има само 3 случая, когато Голям Шлем са печелили играчи извън "голямата петорка" - Федерер, Мъри, Джокович, Надал и Вавринка. Два от тях се случват на Ю Ес Оупън.

2005 г., Аустрелиън Оупън: Марат Сафин печели втори и последен в кариерата си Голям шлем. Руснакът побеждава Федерер в полуфиналите и Хюит на финала.

2009 г., Ю Ес Оупън: Хуан Мартин дел Потро побеждава и Надал, и Федерер, за да триумфира с титлата. Тогава аржентинецът е на 20 години, а на финала елиминира Федерер.

2014 г., Ю Ес Оупън: Марин Чилич шокира всички, като на финала побеждава убедително Кей Нишикори. Тогава японецът за първи път е достигнал финал на турнир от Голям шлем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички