Себастиан Корда не остави шансове на Григор Димитров в доиграването на срещата им


Себастиан Корда не остави шансове на Григор Димитров в доиграването на срещата им
Снимка: Getty Images

5887 0

Първата ракета на България Григор Димитров доигра с неуспех осминафиналния си сблъсък със Себастиан Корда във Вашингтон. Българинът отпадна след 6:4, 1:6, 2:6 за общо 2 часа и 19 минути игра, разпределени в два дни. Димитров взе първия сет преди срещата да бъде прекратена поради валежи във вчерашния ден, днес американецът не му остави шансове.

 Димитров спечели само три от разиграните 15 гейма в доиграването, а междувременно не успя да разгърне потенциала си. Той остава само с две участия с повече от една записана победа. През другата седмица пък започва участието си в далеч по-престижния предстоящ "Мастърс" в Монреал.

Българинът ще остане на 19-о място в световната ранглиста, след като не можа да си върне 18-ото от Роберто Баутиста Агут, като изостава само със 75 точки от 34-годишния испанец.

Втори сет:

Мачът беше подновен от вчерашния рецултат, като американецът изпълняваше сервис. Той започна с добър форхенд-уинър по обратния диагонал, докато българинът не се възползва от създаденото предимство в разиграването и прати бекхенд в мрежата. Така след три пропуснати брейк-бола от вчера, Димитров изгуби първия гейм.

Българинът успя бързо да възстанови равенството, след като даде едва точка на своя съперник във втория гейм. В третия гейм Григор стигна до 30-30 след двойна грешка на Корда. Американецът обаче беше безгрешен в следващите две разигравания и отново излезе напред.

Гришо се опита да върне пробива и стигна до 40-30, но Корда наниза ас и вкара гейма в дюс. Прекомерните рискове от начален удар се оправдаха и американецът не остави шансове на българина. 1:4!

В следващата част Корда имаше възможността да бъде агресивен на ретур, посрещайки постоянно втори сервиси, като реализира още един уинър от бекхенд, за да стигне до брейк-бол. В крайна сметка агресия на американеца му се отплати с осъществяване на пробив и заслужено предимство от 1:5.

 Той не загуби концентрация и още в следващия гейм завърши втория сет. Корда първо дръпна с 30-0, българинът върна точка, но излизането на мрежата от страна на символичният гост даде резултат и успя да спечели още първия сетбол.

Трети сет:

Първият гейм от третата част започна с размяна на грешки между двамата тенисисти, но Димитров натисна съперника си и поведе с 30-15. Последва елементарна грешка с предната страна на ракетата до мрежата, която отрази частта, но форхенд на българинът му даде аванс от 1:0. 

И във втория гейм двамата съперници започнаха неубедително - първо Корда успя да спечели оспорвано разиграване след рикошет в мрежата, но после той сбърка след подсечен ретур от българина. Димитров не успя да увеличи разликата заради лош ретур, а американецът сложи точка на гейма с Ас. 1:1

Григор поведе с 15-0, но петата двойна грешка в срещата изравни резутата. Камшичен форхенд-уинър на Корда от основната линия му осигури аванс от 15-30, но после негова грешка върна равенството.

Неотразен сервис по диагонала в полето за равенство стигна за 40-30, но последва неуспешен опит за къса топка, която доведе гейма до дюс. Именно въпросното равенство продължи изключително дълго, но в крайна сметка американецът успя да излъже съперника си и да поведе отново. 

Гришо се стремеше да праща дълбоки топки в полето на противника и дочака негова грешка за 0-15, но Корда отрази сервис за равнество. Поредният непредизвикано сбъркан бекхенд на българина наклони везните в полза на съперника за 30-15, а после хитра къса топка на Корда го изведе до 40-15. В крайна сметка чрез сервис-мрежа без никакви драми 22-годишният американец затвърди пробива си и поведе с 1:3.

В следващата част българинът започна с елементарна грешка, а впоследствие  намали скоростта на първи сервис, за да увеличи успеваемостта, но пък Корда го наказа с ретур-уинър за 0-30. Григор върна точка, но американецът отново натисна агресивно и успя да вземе и тази част за 1:4.

Българинът продължава с непредизвиканите грешки, които създадоха сериозна разлика, но противникът му сгреши два поредни сервиси. Форгенд на Корда се оказа неуспешен и българинът изравни, но не се възползва от грешките и допусна нова загуба. 1:5

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички