Само 1 е по-успешен от Григор Димитров за 2024-та: Кошмарът му от миналия сезон


Само 1 е по-успешен от Григор Димитров за 2024-та: Кошмарът му от миналия сезон
Снимка: Getty Images

12978 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна по най-добрия начин новата 2024 година. Хасковлията спечели турнира в Бризбън, който е част от сериите ATP 250. С това и прекрати сушата си без трофеи, която продължаваше от края на 2017 година.

Гришо грабна първи 250 точки през новия сезон, а с това успя да се придвижи с едно място нагоре в световната ранглиста (до номер 13). С равни точки за годината е най-близкият му от Тура в момента - руснакът Андрей Рубльов, който също е с 250 точки след триумфа в Хонг Конг.

Само един състезател има повече от тях. Става въпрос за Александър Зверев, който спечели United Cup с отбора на Германия. Срещите там също носеха точки за ранглистата на ATP, като максимумът, който един тенисист можеше да завоюва, бяха 500.

Още: Бивш играч от НБА се заяде с Гришо под снимките му по бельо

Зверев победи Сонего и Намарино, а след това и надделя и над Стефанос Циципас, и над Хуберт Хуркач. Единствената му загуба дойде от Алекс де Минор. В крайна сметка обаче Германия триумфира с титлата след успех над Полша.

Само Александър Зверев се справя по-добре от Григор Димитров на старта на 2024-та година

Александър Зверев ликува

С представянето си Зверев си спечели 335 точки и само той е над Гришо и Рубльов. Именно германецът пък бе най-трудният съперник за Димитров през миналия сезон. Двамата се срещнаха цели четири пъти и всеки път краен победител бе Зверев. Никой друг не успя да сломи българина толкова пъти през сезона.

Две от пораженията бяха на турнири от Големия шлем (Ролан Гарос и US Open). Общо от всички срещи Димитров спечели само един сет - на US Open. Гришо пък отговори изненадващо на въпроса кой е по-добър: Григор Димитров от 2017 година или отсега.

Отличната серия на Григор Димитров включва и 5 победи срещу играчи от топ 10

В Сърбия обявиха отвратителна "причина" за раздялата на Григор с Мадалина

След титлата в Бризбън: Кой е следващият турнир за Григор Димитров и кога е жребият?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички