След титлата в Бризбън: Кой е следващият турнир за Григор Димитров и кога е жребият?


След титлата в Бризбън: Кой е следващият турнир за Григор Димитров и кога е жребият?
Снимка: Getty Images

6695 0

Първата ракета на България Григор Димитров започна ударно 2024 година. След 6-годишна суша българинът завоюва по категоричен начин титлата в Бризбън, като показа отлична игра през целия турнир. На финала победи световния номер 8 Холгер Руне след 7:5 (5), 6:4.

Димитров продължи през новата година, както завърши старата, като доказа, че усилията му от последните месеци се отплащат. В края на 2023 година Григор записа редица от силни резултати, като дори стигна и до финала на Мастърса в Париж, където бе спрян от Новак Джокович, а след това дойде и официалният край на сезона. 

Григор Димитров не успя да скрие емоциите си след титлата в Бризбън

Той обаче не го е отклонил от целите му, а 2024 година е пред него. След "загрявката" в Бризбън Гришо ще участва в първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Миналия сезон Григор стигна до третия кръг, където загуби отново от Джокович.

Кога започва Australian Open?

Основната схема започва на 14-ти януари (неделя) в Мелбърн Парк и приключва две седмици по-късно - 28-и януари. Това е първият път, когато Откритото първенство на Австралия ще започне в неделя вместо обичайния понеделник, като турнирът е удължен до 15 дни, тъй като организаторите се надяват да избегнат завършванията късно вечерта.

Квалификациите започват в понеделник, 8 януари. Играчите трябва да спечелят три квалификационни мача, за да спечелят място в основната схема. Финалът на сингъл при жените е в събота, 27 януари, а финалът при мъжете завършва турнира в неделя, 28 януари.

Кога е жребият на Australian Open?

Жребият на сингъл ще се проведе в четвъртък, 11 януари. Има 128 играчи във всяко теглене, като 32-ма ще бъдат поставени. Разделянето се използва, за да гарантира, че топ играчите няма да се изправят един срещу друг в началните кръгове.

А след днешния финал мнозина отново се прехласнаха по играта на Григор, като от Sky Sports отличиха отиграванията му в някои ключови моменти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички