Гришо отговори изненадващо: Кой е по-добър - Григор Димитров от 2017 година или този отсега?


Гришо отговори изненадващо: Кой е по-добър - Григор Димитров от 2017 година или този отсега?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

5786 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров кара един от най-силните моменти в кариерата си. Хасковлията завърши силно миналия сезон, а тази година започва с трофей и все още няма допуснато поражение.

Това му помогна да стигне 13-ото място в световната ранглиста. Все пак, за да подобри и рекордното си класиране, има още много, много път. Както е известно, той е бил номер 3 в света, като завършва на тази позиция през 2017-а година.

Тогава печели четири трофея през годината, а в края завършва с триумф на надпреварата в Лондон между 8-те най-добри. Как обаче отговори Гришо сега на любопитен въпрос за формата му тогава и това, което показва в момента?

Още: Бивш играч от НБА се заяде с Гришо под снимките му по бельо

Григор Димитров от 2017-а или Григор Димитров в момента?

"На първот място смятам, че съм съвсем различен човек сега в сравнение с тогава. Трудно мога да направя сравнение. Бих искал да кажа, че сега съм по-добър, отколкото тогава. Това е заради стила на останалите играчи, което ме принуди да променя и своя. Трябваше ми начин, по който да преодолявам тези мощни момчета.

Григор Димитров емоционален след триумфа в Бризбън

Вероятно всички са видели, че играя по-различно отпреди. Опитвам да намеря своя начин да се справям срещу едно различно поколение. През годините е трябвало да се адаптирам, изправял съм се срещу различни поколения играчи и различни по стил състезатели.

Никога не знаеш всичко в тениса, в много случаи трябваше да седна да помисля как да развия играта си. Това се случва и с екипа. Трябваше да обсъдим - дали да съм по-агресивен, да се фокусирам повече върху тениса, върху бекхенда. Много неща трябва да са на ниво" - сподели Димитров.

Още: Отличната серия на Григор Димитров включва и 5 победи срещу играчи от топ 10

Той завърши, като заяви, че колкото повече мачове играеш и колкото повече победи записваш, толкова повече самочувствие трупаш. Това го кара да се чувства и по-устойчив в по-продължителните мачове. Григор Димитров бе запитан да коментира и ужасната съдба на Рафаел Надал.

В Сърбия обявиха отвратителна "причина" за раздялата на Григор с Мадалина

След титлата в Бризбън: Кой е следващият турнир за Григор Димитров и кога е жребият?

От Sky Sports "ахнаха" по Григор Димитров: Похвалиха го и посочиха ключовия момент на финала

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички