С трофей номер 11: Алкарас спечели в Куинс и измести Джокович от върха преди Уимбълдън


С трофей номер 11: Алкарас спечели в Куинс и измести Джокович от върха преди Уимбълдън
Снимка: Getty Images

1871 0

Карлос Алкарас ще бъде номер в 1 света при следващото обновяване на ранглистата на ATP. Това стана факт, след като испанецът спечели трофея от надпреварата в Куинс, част от сериите ATP 500. На финала той надделя с 2:0 над Алекс де Минор, като в четвърти пореден двубой не загуби сет.

В отделните части двубоят приключи при 6:4, 6:4 за малко над 1 час игра. Така Карлитос заслужи трофей номер 11 в своята кариера, след като победи последователно Риндеркнеш, Лехечка, Димитров, Корда и Де Минор.

При първата част двамата вървяха напълно равностойно до осмия гейм - без точки за пробив. Тогава австралиецът имаше два брейкпойнта, но Алкарас ги спаси. От своя страна испанецът веднага след това получи само една точка за пробив и веднага се възползва от нея. Накрая затвърди пробива и даде само точка за съперника при подаването си.

Във втория сет имаше само една точка за пробив и тя бе в петия гейм. Отново на сметката на Алкарас, който показа ключова успеваемост от 100% при точките за пробив (2/2). В края на мача Де Минор поведе с 15:30, но подаващият записа директни точки от сервис в края и не даде шанс за нещо повече от опонента.

Новият лидер в световната ранглиста имаше и далеч повече асове - 7 срещу 1, докато двойните грешки бяха 3 срещу 1 за Де Минор. Световният номер 18 имаше по-добър процент на вкаран първи сервис (63% срещу 60%) и съответно по-голям успех при точките на първи сервис (78% срещу 72%).

Освен това австралиецът бе с предимство и при уинърите - при 18 срещу 15. Непредизвиканите грешки от двамата състезатели бяха напълно идентичен брой - по 7 за всеки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички