С малко нерви, но рутинно, Джокович стигна финала в Рим


С малко нерви, но рутинно, Джокович стигна финала в Рим
Снимка: Getty Images/Guliver

1379 0

Почивката от един Мастърс, която Новак Джокович си взе за Мадрид, явно не се отразява фатално на формата на сърбина, който достигна до финала на Мастърса в Рим. Джокович победи с 6:4, 6:4 клей майстора Давид Ферер и ще брани титлата си в италианската столица. Това е четвърти за годината финал на турнир от серията „Мастърс” за Ноле, който дотук през сезона взе три титли. В решителния мач той очаква победителя от швейцарското дерби Стан Вавринка – Роджър Федерер, което ще се играе не по-рано от 21:00 часа тази вечер.

Първият сет беше решен от пробив на 15 в третия гейм, когато Джокович изригна и показа познатата на всички агресия от дъното на корта. Но като цяло статистиката сочеше, че световният номер едно не е толкова убедителен – само 59% спечелени точки на първи сервис, а Ферер имаше 76%, като на сервис на сърбина се разиграха 38 точки, докато на този на испанеца само 22. Отделно Джокович направи 15 непредизвикани грешки, докато Ферер беше само със 7, при 8 печеливши удара срещу 13 на сърбина. Логично Ноле изпита трудности, но истински беше тестван при 5:4 гейма и сервис за сета, когато Ферер стигна до първата си и последна точка за пробив в частта, но Джокович не му позволи да си помисли за обрат.

За старт на втория сет Ферер спаси две поредни точки за пробив, след като проби защитаващия се упорито Джокович в първия случай, а във втория сърбинът не вкара ретура. В следващия гейм Ноле показа невероятна скорост и достигна нелошо стоп воле на Ферер при 30:30, което превърна в печеливш лоб. Трудностите пред сърбина обаче не закъсняха и той трябваше да отрази две точки за пробив в шестия гейм, като се справи и с малко късмет, след като бекхендът му в първия случай закачи на косъм линията. Джокович определено не беше в оптимално състояние и си позволи да недоволства от качеството на корта, давайки израз на нервите си.

Въпреки раздразнението си, когато дойде решителната част на сета – при 4:4, Джокович включи на друго ниво. Световният номер едно бомбардира Ферер с тежки удари и направи пробив на нула, след много хитра къса топка за финал. Последва сервис гейм на 15 и мачът отиде на сметката на Ноле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички