Григор пречупи полски гигант на старта в Рим


Григор пречупи полски гигант на старта в Рим

2955 0

Григор Димитров потегли с победа на тенис турнира в Рим. В първия кръг нашето момче пречупи коравия поляк Йежи Янович с 6:3, 7:6(4).

Гришо започна уверено и печелеше безпроблемно геймовете си. Един пробив за 4:2 му беше достатъчен да вземе аванс, който да удържи до края на първия сет.

Полякът разчиташе на основното си оръжие - мощния сервис. 203-сантиметровият гигант обаче допусна двайно повече непредизвикани грешки на начален удар в първата част (12 срещу 6) и нито веднъж за цял мач не стигна до точка за пробив.

В тайбрека на втоия сет с магически форхенд Димитров взе минипробив аванс за 3:1, но Янович атакуваше яростно в следващите две точки и размяната на полетата дойде при 3:3. Две бързи грешки на поляка обаче направиха резултата 6:3 за Григор и при втория мачпойнт българинът ликуваше.

Това беше втора официална среща помежду им, след като през изминалия сезон се изправиха един срещу друг в Синсинати, а с успеха се поздрави Янович след 6:4, 3:6, 6:3.

Успехът осигури на Григор чек за 21 580 евро от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста, а в спор за място на осминафиналите ще се изправи срещу Фабио Фонини или Стийв Джонсън.

ВТОРИ СЕТ - 7:6(4)

7:6(4) - Три на един минипробива за Григор Димитров и гейм, сет и мач!

6:6 - Мощен ас и гейм за Григор, всичко ще бъде решено в тайбрек.

5:6 - Бекхенд на Григор в мрежата и Янович отново повежда. Димитпров ще се опита да вкара мача в тайбрек

5:5 - Два страхотни бекхенда по правата, които кацнаха на линията и Григор не даде на поляка дори да си помисли за точка в този гейм.

4:5 - Димитров стига до точка за пробив - 40:30. Сервис със скорост 221 км/ч. измъкна Янович от тежката ситуация. Нови две точки за поляка и той затвори гейма. 

4:4 - Гришо за трети път в мача стартира с двойна грешка. Янович обаче не се възползва от аванса и с три поредни гершки се предаде без бой.

3:4 - Бърз гейм на нула за Янович.

3:3 - Янович се опита да изненада Гришо с подсечен форхенд но българинът стигна до топката и я прати по диагонала в опразнената част от полето на съперника му. Димитров за пореден път печели без особени затруднения своето подаване, приключвайки го с мощен ас.

2:3 - Българинът отново притисна съперника си до стената. Стигна до 40-40, а след това и до шанс за пробив, но не се възползва. Накря Янович затвори с мощен ас гейма, който продължи повече от 8 минути.

2:2 - Отново безпроблемен гейм за Григор, в който той допусна една непредизвикана грешка, но тя се оказа без никакво значение.

1:2 - Успешна атака на мрежата изведе Григор Димитров до дюс, но Янович не позволи да се стигне до шансове за пробив и в крайна сметка измъкна подаването си с нови две бомби от сервис, едната от които бе ас на втори начален удар.

1:1 - Бърз гейм за първата ни ракета, който сгреши от воле в началото на гейма, но след това наниза три поредни точки за 40-15, а мощен ас подпечата още първия геймбол.

0:1 - Григор Димитров можеше да пробие съперника още на старта на втората част. Янович вкара два мощни сервиса за 30-0, но Григор спечели следващите три раизгравания. Последва поредната бомба от сервис за поляка, който малко по-късно пропиля първия си геймбол с двойна грешка, но при втория си шанс не сгреши.

ПЪРВИ СЕТ - 6:3

6:3 - Две поредни грешки на Янович и Димитров има три сетбола. Първият е пропилян, след двойна грешка на нашето момче. Хасковлията не успява и при втория. При третия обаче полякът вади топката в аут и часта е за българина след 31 минути игра.

5:3 - Янович слага край на серията от три поредни гейма за българина, задържайки подаването си на 30.

5:2 - Бърз гейм на нула за Димитров и първата ни ракета затвърждава пробива.

4:2 (пробив) - Гришор Димитров набързо достигна до три възможности за пробив. При 40:0 Яновиич пусна в действие най-силното си оръжие - сервисът. Той му помогна на два пъти, преди полакът да допусне двояйна грешка.

3:2 - Двойна грешка и воле в аут позволиха на Янович да дръпне с 30-0. Последва слайс извън корта на поляка. В следващото разиграване Гришо предусети намерението на съперника да го изненада с пусната топка и с чудесен бекхенд по диагонала изравни, а след това затвори и гейма.

2:2 - С три поредни чудовищни сервиса полякът взе аванс от 40-0. Димитров отрази два геймбола със страхотен уинър от ретур и грешка Янович, който обаче се възползва от последния си шанс и изравни.

2:1 - Геймът започна с двойна грешка на Гришо. Последва обаче ретур на Янович в аут, а после и още един при 40-15, за да поведе Димитров отново.

1:1 - Бърз гейм на нула за Янович.

1:0 - Безпроблемно начало за българина, който след няколко мощни сервиса и един ас достигна до 40-15, а след предизвикана грешка на Янович реализира още първия си геймбол.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В момента Янович е номер 46 в световната ранглиста, като през този сезон определено не се радва на никакви успехи на червено. Полякът още чака първата си победа на землена настилка, като е с актив 11 победи срещу 8 загуби.

Единствената среща между Янович и Григор беше на Мастърса в Синсинати през миналата година. Тогава българинът, като актуален номер 8 в света, загуби с 4:6, 6:3, 3:6. Сега обаче, с оглед и на моментната форма, Димитров е считан за фаворит, като ставките на букмейкърите вървят убедително в негова полза – около 1.12 при 6.00 за победа на Янович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички