С 33-а поредна победа Швьонтек доближи рекорд на сестри Уилямс и се класира на 1/2-финал в Париж


С 33-а поредна победа Швьонтек доближи рекорд на сестри Уилямс и се класира на 1/2-финал в Париж
Снимка: Getty Images

905 0

СИга Швьонтек направи нова крачка към титлата на Ролан Гарос след категоричен успех над световната №11 Джесика Пегула с 6-3, 6-2. Полякинята бе затруднена в началото на първия сет, но впоследствие успя постепенно да установи контрол върху случващото се на корта и стигна до втория си полуфинал на Откритото първенство на Франция. Водачката в световната ранглиста записа 33-а поредна победа и се класира за полуфиналите в Париж.

Нейна опонентка в предпоследната фаза от надпреварата ще бъде Дария Касаткина, която по-рано днес отстрани Вероника Кудерметова.

Швьонтек не направи нито една двойна грешка в хода на двубоя, като освен това записа почти два пъти повече уинъри (30-16). Лидерката в ранглистата оползотвори пет от единадесетте си точки за пробив (45%), докато втората ракета на САЩ се възползва от един от своите два шанса за пробив (50%).

Двете си размениха по един пробив в началото на първия сет, а Швьонтек нанесе своя удар при 3-3, когато пласира неспасяем бекхенд по правата и не загуби нито гейм повече в откриващата част. Вторият сет протече значително по-спокойно за водачката в схемата, чийто агресивен подход й позволи да се сдобие с аванс от 4-1. Американката отказа да се предаде, но Ига не си позволи да допусне обрат и отмъкна още веднъж съперниковото подаване, реализирайки своя мачбол с нов топовен уинър от обратния си удар.

С 33-ата си поредна победа Швьонтек доближи победните серии на сестрите Уилямс през новия век. Винъс Уилямс държи рекорда за най-много поредни победи през 21. век - 35, а на второ място е Серина с 34. За да изравни рекорда на Винъс, Швьонтек ще трябва да спечели Ролан Гарос.

Още тенис новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички