Новак Джокович прие достойно поражението и се изказа ласкаво за Рафаел Надал


Новак Джокович прие достойно поражението и се изказа ласкаво за Рафаел Надал
Снимка: Getty Images

1683 0

Световният №1 Новак Джокович призна мъжки поражението си от Рафаел Надал на Ролан Гарос, заявявайки, че е загубил от по-добър тенисист:

"Дадох всичко, на което съм способен в този момент. Знам, че мога да играя и по-добре, но съм горд от това, че се борих до последната точка. Просто днес загубих от по-добър тенисист. Имах своите шансове, но не ги използвах. Това е. Битката беше над четири часа и аз трябва да приема поражението", бяха думите на Ноле след края на 1/4-финала.

"Той беше по-добър във важните моменти. Започна много силно, а аз имах проблеми в началото…В един момент във втория сет започнах да набирам инерция и успях да обърна и да го спечеля. Тогава си помислих: "ОК, отново съм в играта". Но след това той направи два-три фантастични гейма в началото на третата част. Просто успя да вдигне изключително нивото на тениса си в тези ключови моменти, практически това ставаше на старта на всеки сет, може би с изключение на четвъртия", продължи Жокера и след това констатира:

"Но и аз имах своите възможности. Само един или два удара можеха да вкарат мача в пети сет, а тогава нищо не се знаеше. Но точно в тези мигове той потвърди защо е велик шампион. Показа здрава психика и завърши мача по начина, по който искаше. Поздравявам Рафа и екипа му. Без съмнение той го заслужава".

*Мнението на Рафаел Надал след мача (последвайте линка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички