Бунт! Григор Димитров и Новак Джокович "поведоха" тенисистите срещу безумно НОВО правило на Australian Open


Бунт! Григор Димитров и Новак Джокович "поведоха" тенисистите срещу безумно НОВО правило на Australian Open
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

18163 0

Промените във всички спортове през годините са огромни след намесата на технологиите. Те не подминаха и тениса, а 32-годишният Григор Димитров е сред по-опитните състезатели, които са минали през доста различни времена.

И докато някои от промените са по-скоро положителни и помагат за изчистването на грешките - като например автоматичната система, заменила съдиите на линиите, то други промени изобщо не се харесват. Макар и да не става въпрос за технологични.

Новото правило на Australian Open, което никой тенисист не харесва

Още: Доминация! Върховният втори сет - доказателство за топ формата на Григор Димитров (ВИДЕО)

От тази година има нововъведение на Откритото първенство на Австралия, което не се харесва на никой тенисист. Учудващото е, че немалка част от тях дори не са знаели за промяната, като сред тях влиза и най-добрият български тенисист Григор Димитров.

Става въпрос за факта, че вече се допускат зрители, които да заемат своите места около корта, след абсолютно всеки гейм. Преди правилото бе на всеки два гейма, когато има и малка пауза, в която състезателите да вземат глътка въздух.

Вече немалко дни след старта на Australian Open оплакванията още валят. И Григор Димитров, и Новак Джокович, които са членове на Съвета на играчите на ATP, изразиха неодобрението си и са едни от лидерите на "бунта" от недоволство. И заради своя опит, и заради позициите си.

Какво казаха Григор Димитров и Новак Джокович по темата

Григор Димитров на Australian Open

Още: Григор Димитров показа класа, похвали противника и разкри ключа към успехите през 2024-а

Това показва и изданието APnews, което цитира и българина, и сърбина по темата.

"Аз лично не бях наясно. Мисля, че много играчи не го знаеха, от това, което чух. Това си е тема в съблекалните. Мисля, че би било по-добре, ако такива неща първо се комуникират с играчите. Може би да оставят играчите да решаваме подобни неща.

Защото все пак ние играем там - искаме да се представяме добре - не само за себе си, за публиката, за семейството, за екипа" - категоричен е 32-годишният българин по темата.

"Разбирам, че мотивът зад това решение е да се подобри изживяването за феновете, нали така? Искаме феновете да имат хубаво изживяване от това да са на корта. Днес (бел. ред. след мача му от втория кръг) загубихме бая време, докато пускахме хората да вкузат и да заемат местата си след всеки гейм, дори да не сменяме полетата.

Новак Джокович на Australian Open

Още: "Не ви чувам": Бесен Григор Димитров отговори на провокациите на 10 000 в Мелбърн с подобаващ жест (ВИДЕО)

Не мисля, че това е най-доброто правило. Разбирам защо го въведоха - вероятно от перспективата на феновете е по-добре. Те не искат да чакат, искат да влязат по-бързо и да се насладят на всяка една точка" - пък сподели Джокович.

Даниил Медведев също коментира

Третият в света Даниил Медведев също изрази мнение: "Имахме нужда от допълнителни 30 секунди всеки път, за да се приготвим за сервис. Мисля, че смяната на полетата трябва просто да бъде минута и 30 секунди. Всеки може да се настани. Рекламите по телевизията могат да са с 30 секунди по-дълги. Ще спечелят някои пари".

Публиката в Австралия разсейваше Гришо и по друг начин в двубоя му срещу местния любимец Танаси Кокинакис. Тя се отнасяше никак не джентълменски и бе доста шумна и между първи и втори сервис на хасковлията. В друг момент пък прекалиха с невежество - освиркваха действие на Григор Димитров, но без да знаят правилата (ВИДЕО).

Фамозен, епичен и светкавичен: Григор Димитров отказа Кокинакис с доза "магия" (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички