Рашийд: С Григор можем да спечелим титла от Големия шлем!


Рашийд: С Григор можем да спечелим титла от Големия шлем!

2477 0

Треньорът на Григор Димитров - Роджър Рашийд, даде обширно интервю за прогреса на българина под негово ръководство, като беше категоричен, че тандемът може да завоюва титла от Големия шлем.

"Само с много работа можеш да очакваш позитивни резултати. Целта ни през 2015 г. са малките дейности. Да, със сигурност мислим за големи неща и вярваме, че можем да вземем титла от Големия шлем, но всичко опира до малките неща", категоричен беше Рашийд пред ESPN.

"Ако си вършиш работата всеки ден, резултатите ще дойдат. Моят стил в треньорството е да изтощя деня ти по позитивен начин – и това ще ти даде най-добрия шанс да преследваш мечтата си.

Имай план, виж цялата картина и не се съмнявай в себе си. За да станеш елитен играч или велик играч, трябва да оценяваш това, че е нужно време, но в същото време да бързаш", обясни австралиецът.

Рашийд разкри и любопитни факти за това защо е решил да се  захване с талант като Григор, след като вече е иградил име, наставлявайки играчи като Хюит, Цонга и много други. 

"Фактът, че Григор беше толкова суров в развитието си, беше вълнуващ, защото можеш да видиш процеса на формиране в действие. Но най-важното нещо, което ме кара да работя с даден играч, е културата му, уважението и възможността да третира другите като равни.

Няма да работя с голям талант, който е създал обстановка на неуважение. Такива неща не искам около себе си", допълни Рашийд.

Според него тенисът на Григор е преживял голяма трансформация във времето, в което двамата работят заедно.

"Играта му се промени във всеки аспект, откакто сме заедно. Няма нищо, което е останало от миналото. И на корта, и извън него, всичко е 100% различно от това, което е било преди. Като сложим и стабилността, и вярата в успеха, се стига до качествени резултати.

Най-голямата сила на Григор е, че той има още много да подобрява играта си, ако иска. Той може да качи още толкова много нива, ако играе със страст", сподели още Рашийд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички