Рафаел Надал се отказа да преследва "номер 1 в света", разкри причината


Рафаел Надал се отказа да преследва "номер 1 в света", разкри причината
Снимка: Getty Images

1770 0

Испанският тенисист Рафаел Надал призна, че се е отказал от това да преследва първата позиция в световната ранглиста на АТП. Испанецът, който в момента е пети в света, не вярва, че физическите му проблеми ще му позволят да поддържа такова ниво, че да бъде №1 в света.

Както е известно, понастоящем първата позиция се заема от Новак Джокович, който не бе допуснат до участие на Australian Open, а същата съдба може да го сполети и на следващите два турнира от Големия шлем - Ролан Гарос и Уимбълдън. Надал обаче не вижда как ще измести Ноле с постоянните си здравословни проблеми.

"Мисля, че това е отминала епоха. Моите физически проблеми ми пречат да се боря да стана отново номер 1", каза Надал на пресконференцията си след победата над американеца Денис Кудла в Акапулко. "Понякога чувствам, че мога да бъда номер 1 в света, но физическото ми състояние няма да го позволи."

"Днес моите цели са различни. Няма да преследвам повече тази цел, ще бъде грешка да настоявам", категоричен е Рафа. И допълни: "От години играя все по-малко. Питат ме дали ще намаля още турнирите си, но ако наистина ги намаля още, направо ще трябва да се откажа от спорта."

А дали Надал смята, че ще остане с най-много титли от Големия шлем, четете ТУК!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички