Магдалена Малеева тръгна с драматична загуба на „Ролан Гарос“


Магдалена Малеева тръгна с драматична загуба на „Ролан Гарос“
Снимка: Официален сайт на БФТенис

1551 0

Голямата ни бивша тенисистка Магдалена Малеева стартира със загуба в турнира на легендите на "Ролан Гарос". Българката и австралийската и партньорка на двойки Рене Стъбс отстъпиха пред италианките Флавия Пенета и Франческа Скиавона с 5:7, 6:7(5) в оспорван двубой от група „Б" на Турнира в Париж.

Маги беше подкрепяна от трибуните от сестра си Мануела. Мачът премина с много усмивки и беше абсолютно равностоен в началото. Всеки от дуетите печелеше убедително подаването си в първите четири гейма. В петия Малеева и Стъбс направиха пробив при сервис на Пенета след самоотвержена игра в защита на 47-годишната софиянка.

Веднага след това италианките направиха рибрейк за 3:3. Българката и австралийката пробиха отново за 5:4, след като Пенета направи две двойни грешки. След това Малеева сервираше за сета. Нейната двойка стигна до две възможности да го спечели, но грешка на Стъбс на мрежата доведе до връщане и на този брейк. Последва още един пробив и Пенета и Скиавоне спечелиха частта.

Малеева и Стъбс поведоха с 2:0 във втория сет. Италианките върнаха пробива за 2:2. Скиавоне вдигна публиката на крака с две изпълнения на туинър в средата на частта. После се стигна до тайбрек. В него Флавия и Франческа стигнаха до мачбол и го реализираха незабавно.

В групата на Малеева и Стъбс са още дуетите Чанда Рубин (САЩ)/Сандрин Тестю (Франция) и Даниела Хантухова (Словакия)/Мартина Навратилова (САЩ).

А ето и любопитна статистика за титаничните сблъсъци между Джокович и Надал преди днешния им мач на „Ролан Гарос“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички