Рафаел Надал направи равносметката и разкри целите си за новата година


Рафаел Надал направи равносметката и разкри целите си за новата година

268 0

Световният номер 2 в тениса при мъжете Рафаел Надал официално приключи за тази година, след като отпадна от финалния турнир в Лондон. Испанецът говори за целите си през следващия сезон, като коментира и несигурността около австралийските турнири, с които кампанията трябва да започне.

"Целите са същите като винаги. Не по-лесни, не по-трудни. Целта ми винаги е същата: да отида на всеки турнир и да си дам шанса да се съревновавам добре и да опитам да го спечеля. Мотивацията ми винаги е била една и съща. Следващата година ще бъде важна година. Надявам се да съм готов да се боря за нещата, които искам да спечеля. Ще работя здраво в подготовката, за да съм готов за началото.

Трябва да изчакаме да видим какво ще каже правителството във Виктория. От гледна точка на АТР не можем да направим много повече от това да чакаме. Никой не може да каже какво е най-добро за неговата страна, нали? Просто трябва да сме търпеливи и да приемем ситуацията, пред която сме изправени. Това е трудно за всички.

Трябва да сме гъвкави да разберам ситуацията и да открием начин да проведем възможно най-много турнири догодина, да помогнем на турнирите, да помогнем на играчите, на нискоранкираните играчи да запазят работата си и в същото време на всички служители, които живеят от нашия спорт. Не само тенисистите. Всички хора, които са наоколо" - сподели Надал.

Самият Рафаел Надал наскоро сподели, че няма какво да доказва на когото и да е било.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Нов в ЦСКА участвал в секс оргия и критикувал свой наставник за тренировките му

Като трансферен удар беше възприето у нас привличането на двама играчи на Уотфорд от ЦСКА. Става дума за Джером...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама