Рафаел Надал подобри впечатляващ рекорд на Джими Конърс


Рафаел Надал подобри впечатляващ рекорд на Джими Конърс
Снимка: Getty Images/Guliver

1478 0

Световният номер 2 Рафаел Надал записа поредното забележително постижение в богатата си кариера, след като се превърна в тенисиста с най-много поредни седмици в топ 10 на световната ранглиста - 790. Пет седмици след като спечели изравняващата рекорда 20-та титла от Големия шлем, Надал подобри и един от рекордите в тениса, които бяха считани за непреодолими.

34-годишният Надал пробива в топ 10 на света за първи път на 25 април 2005 година и вече повече от 15 години не е прекарвал дори и седмица извън първата десетка. Досегашното най-добро постижение бе притежание на американската легенда Джими Конърс, който е в топ 10 между 23 август 1973 и 25 септември 1988 (789 седмици).

В топ 3 в престижната класация попада и Роджър Федерер със 734 поредни седмици сред първите десет в света. Световният номер 1 Новак Джокович има 555 поредни седмици (шесто място) в топ 10, преди контузия в лакътя да го извади от игра в средата на 2017 година.

Федерер все пак остава номер 1 по най-много седмици общо в топ 10 на ранглистата - 921, преди Конърс с 816 и Надал със 790. И в тази класация Джокович заема шесто място, като днес започва 656-та си седмица сред първите 10 в света.

Междувременно най-добрият български тенисист Григор Димитров регистрира леко отстъпление в световната ранглиста, след като бе задминат от негов добър приятел (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички