Димитър Кузманов разказа за дебюта си на Ролан Гарос, заговори и за Уимбълдън


Димитър Кузманов разказа за дебюта си на Ролан Гарос, заговори и за Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Gulliver

1000 0

Димитър Кузманов дебютира на голямата сцена през тази година, записвайки първо участие в квалификации на турнир от Големия шлем - Ролан Гарос. За съжаление му се падна труден противник и той загуби своята среща (подробности за нея тук). Митко Кузманов даде интервю пред Dsport, в което говори за тръпката от първото си участие на такова високо ниво:

"Изпитах наслада, за която мечтая, откакто започнах да играя този спорт. 22 години по-късно имах щастието да бъда на любимия ми турнир от Големия Шлем. Емоцията беше неописуема. Някои тениситки като Ашли Барти, Наоми Осака бяха дошли. Топ тенисистите при мъжете не бяха дошли още. Въздухът е различен. Цялата атмосфера беше различна. Нещо уникално, нещо уникално", заяви Митко Кузманов.

"Говорих с нашите тенисистки - Цвети, Вики, Елица, Изабелла за облекчаването на мерките. Доста по-свободно беше сега. Имаше възможност да излизаме от хотела. Нещата вървят доста по-леко. Мисля, че ще се връщаме към нормалното", добави той.

"Отдавна не се е случвало да седнем на една маса всички като българи, да се подкрепяме. Гледахме си мачовете. Аз бях на мача на Цвети, на Изабелла. Те дойдоха на моя мач, който беше късно вечерта заради лошото време. Чувства се една такава атмосфера. Видя се тази сплотеност. Дано още повече българи да взимат участие на тези турнири", допълни ракетата ни.

"Сега ми предстои кратка почивка - 2-3 дни. В неделя започвам подготовка за Чалънджър в Казахстан. И след това дано всичко да е наред - да играя в квалификациите на Уимбълдън. Искам да играя на всички турнири от Големия Шлем", каза за финал родния тенисист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички