Първата голяма сензация е факт: Най-добрият приятел на Григор Димитров отпадна в Монте Карло (ВИДЕО)


Първата голяма сензация е факт: Най-добрият приятел на Григор Димитров отпадна в Монте Карло (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

18945 0

Първите осем поставени на турнира в Монте Карло (Мастърс 1000) почиваха в първи кръг и започнаха от втори. Григор Димитров е девети поставен и трябваше да преодолява Валентин Вашеро с 2:0 на старта.

Още във втория кръг се стигна до най-голямата сензация до момента в надпреварата. Шестият в света Андрей Рубльов загуби първия си двубой в надпреварата и напусна рано-рано, въпреки че бе сочен за един от големите фаворити.

26-годишният руснак загуби с 0:2 сета от 46-ия в света Алексей Попирин (4:6, 4:6 в отделните части за един час и 40 минути игра. Припомняме, че именно Рубльов е и най-близкият приятел на Гришо от топ тенисистите в Тура.

Андрей Рубльов загуби изненадващо на Монте Карло - трето поредно поражение

Андрей Рубльов отпадна в Монте Карло

Той обаче допусна трета поредна загуба, след като отпадна рано-рано и в Индиън Уелс, и в Маями - отново престижни турнири от сериите "Мастърс 1000". Така има само една победа в последните си четири мача - над Анди Мъри с 2:0 на старта в Индиън Уелс.

Рубльов бе в ролята на голям фаворит срещу Попирин. Руснакът вкара 5 аса срещу 4 за опонента, като имаше и една двойна грешка по-малко - 2 срещу 3. Освен това имаше и по-добър процент вкаран първи сервис - 58% срещу 50%. Спечелените точки на първи сервис обаче бяха 64% за Рубльов и 76% за австралиеца. На втори сервис и двамата страдаха - Попирин спечели 53% от точките си, а Рубльов - едва 47%.

Шестият в света имаше по-малко двойни грешки - 13 срещу 15, но успя да реализира и значително по-малко уинъри - 17 срещу 25. Голямата разлика дойде при точките за пробив, където Рубльов се възползва от само 1 от 6, а опонентът грабна 3 от 8.

Попирин реализира пробив още в третия гейм в мача и така и не го изпусна до края на първия сет, като сервираше убедително и не даде нито една точка за връщане на пробива. В средата на втория сет двамата си размениха по един пробив, но в деветия гейм Рубльов се пропука и отново бе пробит, след като изостана с 15:40. Въпреки че след това стигна до точка за рибрейк, съперникът я отрази и впоследствие се възползва от първия си мачбол.

Припомняме, че през вчерашния ден големият фаворит на Монте Карло Карлос Алкарас се отказа заради контузия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички