Късмет за Григор Димитров! №5 в света изненадващо отпадна - ясен е съперникът на 1/2-финалите


Късмет за Григор Димитров! №5 в света изненадващо отпадна - ясен е съперникът на 1/2-финалите
Снимка: Getty Images

22393 0

Григор Димитров научи съперника си за полуфиналите в Ротердам. Първата ракета на България ще се изправи срещу Алекс де Минор, който надделя с 2:1 сета срещу Андрей Рубльов (7:6(5), 4:6, 6:3 в отделните части за малко над два часа и половина игра).

Де Минор изненадващо отстрани Рубльов и ще играе с Григор Димитров

Алекс де Минор е следващият съперник на Григор Димитров

Така Гришо и този път се размина със съперник от топ 10, след като на четвъртфиналите можеше да срещне Холгер Руне, но той отпадна от Шевченко. Де Минор е на прага на топ 10, заемайки 11-ата позиция в света.

Още: Еха: Русото изкушение, което е в ложата на Григор Димитров и му дава криле в Ротердам (ГАЛЕРИЯ)

Първият сет в мача бе за австралиеца. До пробив така и не се стигна, въпреки че в седмия гейм той поведе с 15:40. Рубльов отрази единствените две точки за пробив в частта и логично се стигна до тайбрек. В него паднаха цели седем минипробива, но в крайна сметка Де Минор триумфира.

Вторият сет пък предложи пробив още в третия гейм - и то на 0 за Рубльов. Руснакът бе близо и до втори пробив в деветия гейм, но тогава австралиецът отрази два сетбола. Все пак, когато Рубльов сервираше за сета, успя да го спечели, макар и от четири опита в гейма (и общо шест в сета).

Третата част вървеше без пробиви до шестия гейм. След като Рубльов пропусна брейкбол в петия, той бе пробит в следващия, когато Де Минор се възползва от първия си шанс в сета. Впоследствие австралиецът затвърди пробива си, като освен това се справи с още един брейкбол, открил се пред Рубльов. Руснакът имаше и нов шанс за пробив, когато опонентът сервираше за мача, но и тогава не успя да се възползва.

Така той стигна до мач срещу Григор Димитров в спор за място на финала. Двамата играят във втори мач на Централния корт, където програмата започва в 14:00 часа българско време с дуела на двойки - Уитроу/Ламонс срещу Хаасе/Ван де Зандсхулп. След края на този мач, но и не преди 16:00 часа ще започне срещата на Гришо.

Хасковлията остава и състезателят на Тура с най-много победи през 2024-та година - цели 13. Неслучайно цяла Европа и чак до САЩ светът говори за успехите на Григор Димитров в тениса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички