Григор Димитров изхвърча от топ 30 на световната ранглиста


Григор Димитров изхвърча от топ 30 на световната ранглиста
Снимка: Getty Images

1312 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се срина със 7 позиции в световната ранглиста. Гришо вече не е в топ 30, като заема 33-то място с подреждането, след като отпадна от турнира във Флорида. Тази седмица за Димитров предстои участие на турнира в Акапулко, който той спечели през 2014 г.

Димитър Кузманов изкачи 10 позиции и се върна в топ 200, като вече е номер 199. Това се дължи на участието му на финал в чалънджъра в Бангалор. В първите 500 на ранглистата са още Адриан Андреев (370-и) и Александър Лазаров (405-и).

Номер едно продължава да е Новак Джокович с 8875 точки, докато Даниил Медведев има 8435. Джокера ще играе в Дубай, докато Медведев ще играе в Акапулко. Ако руснакът спечели титлата в Мексико, ще поведе в ранглистата.

При жените Виктория Томова изкачи едно място до №105. Българката участва тази седмица на WTA 250 в Гуадалахара, Мексико. Тя изтегли тежък жребий и ще играе в първия кръг срещу четвъртата поставена колумбийка Камила Осорио.

Самият Димитров регистрира постижение, което е правил само още един активен тенисист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички