Прогрес за Григор Димитров в световната ранглиста в тениса


Прогрес за Григор Димитров в световната ранглиста в тениса
Снимка: Getty Images

1099 0

Първата ни ракета Григор Димитров прогресира с една позиция в световната ранглиста при мъжете. Българинът вече заема 21-о място с 1785 точки, като е на 118 от 20-ия Роберто Баутиста Агут от Испания.

Нашият тенисист отпадна във втори кръг на тенис турнира от сериите АТП 500 в Куинс Клъб, Лондон, след като преди това елиминира миналогодишния финалист в надпреварата Камерън Нори в три сета.

Димитър Кузманов записа ново рекордно класиране и е вече 175-и в класацията, докато Адриан Андреев се изкачи до 357-о място.

В топ 10 няма промени. Лидер остава Даниил Медведев, който загуби втори последователен финал на трева след този в Хертогенбош, губейки в спора за титлата в Хале. Руснакът добави 210 точки към актива си и води пред втория Александър Зверев, който е аут заради изкълчен глезен, с 1130 точки.

Единствената промяна в челната десетка е влизането на Хуберт Хуркач, който триумфира в Хале – полякът се изкачи с две места до десетата позиция.

Топ 10 допълват още Новак Джокович, Рафаел Надал, Каспер Рууд, Стефанос Циципас, Карлос Алкарас, Андрей Рубльов и Феликс Оже-Алиасим. В понеделник, 27 юни, стартира Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Още тенис новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички